Tongkat Ali účinky

Již jste se setkali s touto fascinující rostlinou z exotických oblastí? Ne? My vám o ní v tomto článku povíme vše důležité. Povíme si, odkud tato rostlina vlastně pochází, jaké jsou její účinky a proč je vlastně tak kouzelná jak pro muže, tak pro ženy! Jdeme na to. 

3_1

Co je Tongkat Ali?

I když Tongkat Ali roste ve volné přírodě, popularita roste a poptávka taky, což způsobilo její celkově mnohem větší pěstování na plantážích. Co to ale vlastně je? Tongkat Ali je keř, který je oblíbený obvzláště mezi muži. Později si povíme proč. Jeho užívání je spojované s podporou energetických hladin, snížením nepříjemné únavy a zlepšením sportovního výkonu. Hlavní a důležitou látkou, která tuto rostlinu dělá opravdu výjimečnou, je eurycomanon, který se nachází hlavně v kořenech ženšenu. Tongkat Ali, známý tedy také jako Eurycoma longifolia, je opravdu kouzelná rostlina, která roste v exotických oblastech jako je například Malajsie, Barma, Thajsko a taktéž  Indonésie. V Malajsii je uctívaná a nazývají ji malajský ženšen. Ačkoliv pro mnohé Evropské jedince je tato rostlina pořád novou a neznámou rostlinou, její účinky na mužskou a ženskou sexualitu ji brzy dostaly na první příčky zájmu všech! Pro Malajce je Tongkat Ali více než jen afrodiziakum. Tradiční medicína ji využívá po mnohá staletí na léčbu různých potíží.

Na co funguje Tongkat Ali?

Ženšen funguje na střašně hodně lidských zdravotních funkcí, a které to vlastně jsou? 

  • Vysoký krevní tlak,
  • průjem,
  • regulace chutě k jídlu,
  • léčba podrážděné pokožky.

Nyní se ale podíváme více do hloubky na to, co o této rostlině říká aktuální moderní věda, jelikož spektrum výhod této rostliny je mnohem větší než si dokážeme představit a také mnohem pestřejší než se zdá. Jak to tedy s ženšenem je?

Proč vyzkoušet právě malajský ženšen?

  • Podporuje mužské zdraví: Tongkat Ali má totiž prokázané účinky na zvýšení hladiny testosteronu u mužů, což ovlivňuje vše od vývoje během dospívání až po sexualitu a také velmi důležitou plodnost. Několik vědeckých studií ukázalo, že používání extraktu z Tongkat Ali může, ale také nemusí zlepšit kvalitu spermií, a tak zvyšovat hladiny testosteronu.

 

  • Zlepšuje náladu a snižuje stres: Tato bylina může také nečekaně zamávat s hladinou našeho stresového hormonu zvaného kortizol, což má samozřejmě ovlivňuje zlepšení naší nálady, pohody a celkový relax.

 

  • Podporuje erektilní funkce: Některé studie ukázaly, že muži, kteří po nějakou dobu již užívají Tongkat Ali, mohou postupně pozorovat zlepšení erektilní funkce a celkového sexuálního zdraví.

 

  • Ženské zdraví: Tongkat Ali není ale jen pro muže, pozor na to! Ženy se mohou také radovat z jeho úžasných a kouzelných schopností hýbat s hormonální rovnováhou, což může zmírnit příznaky spojené s nepříjemnou menopauzou.

 

  • Zvyšuje energetické hladiny: Sportovci a aktivní jednotlivci si mohou také oddychnout a začít se radovat! Jelikož ženšen má vliv na zlepšení fyzického výkonu a snížení únavy po jeho užití.

4

Vyzkoušejte náš Tongkat Ali!

Pokud stále váháte a váháte, jestli stojí za to vyzkoušet Tongkat Ali, je důležité věnovat pozornost kvalitě daného produktu ženšenu. Doporučuje se vybírat extrakty či kapsle místo sušeného prášku, protože extrakty poskytují vyšší koncentraci účinných látek, což může zaručit lepší výsledky (není to ale nutné, prášek je taktéž stejně výhodný). Ikdyž je chuť byliny spíše hořká, mnoho uživatelů si ji oblíbilo a považuje ji za přijatelnou v porovnání s množstvím přínosů, které nabízí. Tongkat Ali je totiž víc než jen doplněk stravy, ale také je to rostlina, která má hluboké kořeny v tradiční medicíně a její účinky jsou ověřené nejen staletími používání, ale i moderními vědeckými studiemi, jak již zmiňujeme výše v tomto článku. Zlepšení energetické hladiny, snížení únavy, podpora sportovního výkonu a možná i vliv na hormonální rovnováhu jsou jen některé z důvodů, proč se tato bylina stala tak oblíbenou. Je však také důležité brát v úvahu udržitelnost a ochranu přírodních zdrojů.  Volbou produktů od zodpovědných výrobců jako je Kratoless nejenže podpoříte své zdraví, ale také si budete jistí, že máte 100% kvalitní produkt. Doufáme, že jste se dozvěděli zase něco nového a že jsme vás přesvědčili natolik, že se rozhodnete tuto kouzelnou bylinu také vyzkoušet!