Typy a druhy kratomů a jejich účinky

Kratom, bylinná sloučenina získaná z asijského stálezeleného stromu, poskytuje tělu přirozený způsob, jak si odpočinout od nikdy nekončící bolesti a stresu každodenního života. V dnešní uspěchané době je stále těžší najít si čas na regeneraci, což může vést k fyzickému i duševnímu vyčerpání. Kratom nabízí přirozenou alternativu, která vám umožní na chvíli si odpočinout a znovu získat energii pro život.

Potřeba kratomu v dnešním světě

Pokud se cítíte přetíženi, váš život je plný stresu a zdá se, že se nedokážete vypořádat s tlakem každodenních povinností, může být správný čas na zastavení a analýzu situace. Je tohle život, o kterém jste vždycky snili? Pokud ne, možná je na čase zvážit, jaké změny by vám mohly pomoci dosáhnout lepší rovnováhy a pohody. Kratom může být tím správným řešením.

Abychom vám pomohli zmírnit stres, úzkost a bolesti, náš výzkumný tým pečlivě prozkoumal kratom a jeho různé kmeny, které se po celém světě používají jako prostředek ke zlepšení kvality života. Kratom, známý také jako Mitragyna speciosa, se ukázal být účinným prostředkem proti stresu a bolesti, a proto jsme pro vás připravili tento podrobný průvodce.

Druhy kratomu a jejich účinky

Existuje několik různých kmenů kratomu, z nichž každý má své specifické vlastnosti a účinky. Pojďme se podívat na nejpopulárnější z nich:

Bílý druh kratomu

Bílý kratom je jedním z nejoblíbenějších kmenů kratomu, známý pro své energizující účinky. Tento kmen je ideální volbou pro ty, kteří chtějí nastartovat svůj den pozitivně, s přísunem energie a lepší náladou. Díky přítomnosti mitragyninuBílý druh kratomu vlastnosti, které mohou výrazně zlepšit vaši schopnost zvládat stres a soustředit se na každodenní úkoly.

Výhody bílých kratomů

  • Zvyšuje hladinu energie: Bílý druh kratomu je ideální pro ty, kteří potřebují extra energii na celý den.
  • Zlepšuje náladu: Pomáhá snižovat úroveň deprese a zlepšuje celkovou pohodu.
  • Zlepšuje mentální jasnost a soustředění: Tento kmen je skvělým pomocníkem při zlepšení kognitivních funkcí.
  • Účinný proti bolesti: Má silné analgetické vlastnosti, které pomáhají zmírnit bolest.
  • Pomáhá s úzkostí a stresem: Bílý druh kratomu je výborným prostředkem proti stresu.

Pokud s kratomem teprve začínáte, doporučuje se začít s minimální dávkou, abyste zjistili, jak na něj vaše tělo a mysl reagují. V případě potřeby můžete dávku postupně zvyšovat pod dohledem lékaře.

Oblíbené typy bílého kratomu

Mezi oblíbené typy kratomu patří White Maeng Da, White BaliWhite Thai kratom, White Sumatra kratom a White Indo. Každý z těchto typů nabízí různé benefity a uživatelé si je oblíbili pro jejich specifické účinky.

Červený druh kratomu

Červený  kratom je považován za jeden ze tří nejoblíbenějších odrůd mezi uživateli. Tento kmen je známý pro své silné uklidňující vlastnosti a je ideální pro ty, kteří hledají úlevu od bolesti a chtějí si užít klidný a relaxační den. Červený druh kratomu je také velmi účinný pro lidi trpící nespavostí, protože jim pomáhá dosáhnout kvalitního spánku.

Výhody červeného druhu kratomu

  • Zlepšuje kvalitu spánku: Pomáhá dosáhnout hlubokého a regenerujícího spánku.
  • Zvyšuje náladu: Poskytuje dlouhotrvající pocit pohody.
  • Snižuje poruchy mozku: Uklidňuje mysl a podporuje mentální stabilitu.
  • Poskytuje uklidňující pocit: Červený druh kratomu je skvělým prostředkem pro relaxaci těla i mysli.
  • Podporuje celkovou pohodu: Pomáhá zlepšit kvalitu života uživatele.

Červený druh kratomu je k dispozici v různých typech, jako jsou Red Maeng DaRed Thai, Red Sumatra a Pontianak Red Horn, které nabízejí různé výhody podle vašich potřeb.

Zelený druh kratomu

Zelený kratom je ideální volbou pro ty, kteří hledají vyváženou kombinaci stimulace a úlevy od bolesti. Tento kmen je známý pro své mírné energizující účinky a schopnost zlepšit soustředění a mentální jasnost, což vede k lepšímu výkonu v každodenním životě. Zelený druh kratomu je také skvělý pro sociální situace, kde může zvýšit sebevědomí a uvolnit nervozitu.

Výhody zeleného kratomu

  • Přirozený způsob, jak zvýšit energii: Tento kmen dodává jemný, ale účinný přísun energie.
  • Zlepšuje soustředění a jasnost: Pomáhá vám lépe se soustředit na důležité úkoly.
  • Zvyšuje sebevědomí: Zelený druh kratomu zvyšuje sebevědomí a pomáhá zvládat sociální situace.
  • Zlepšuje kvalitu života: Tento kmen nabízí celkový pocit pohody a zlepšuje kvalitu života.
  • Skvělý prostředek na zlepšení nálady: Pomáhá zlepšit náladu a dodává pozitivní energii.

Zelený druh kratomu je k dispozici v různých typech, jako jsou Malajská Zelená a Pontianak Zelený Roh, které si uživatelé oblíbili pro jejich všestrannost a účinnost.

Maeng Da kratom 

Maeng Da Kratom je prémiový kmen, který se vyznačuje svou vysokou účinností a dlouhotrvajícími účinky. Tento kmen pochází z úrodných oblastí Thajska a je známý pro své silné antidepresivní vlastnosti a schopnost zmírnit bolest a napětí ve svalech.

Výhody Maeng Da kratom

  • Účinný přírodní doplněk: Maeng Da Kratom nabízí silnou úlevu od bolesti, což z něj činí skvělou alternativu k tradičním lékům proti bolesti.
  • Posilovač výkonu: Tento kmen zvyšuje pracovní výkon a motivaci.
  • Zvyšuje energii: Maeng Da Kratom poskytuje silnou dávku energie, která vám pomůže zvládnout celý den.
  • Snižuje úzkost a stres: Pomáhá stabilizovat náladu a bojovat proti úzkosti.
  • Posiluje duševní stabilitu: Tento kmen je ideální pro zlepšení mentální pohody a snížení stresu.

Maeng Da Kratom je k dispozici ve třech hlavních typech: červený, zelený a bílý, které nabízejí různé výhody podle vašich potřeb.

Bentuangie kratom

Bentuangie Kratom je relativně nový kmen na trhu, ale rychle si získal popularitu mezi uživateli díky svým relaxačním vlastnostem a dlouhotrvajícím účinkům. Tento kmen je vyráběn odlišným způsobem než ostatní kratomy – používají se syrové listy, které jsou fermentovány, což zvyšuje jeho relaxační schopnosti.

Výhody Bentuangie kratom

  • Ulevuje od bolesti: Bentuangie kratom je skvělý pro zmírnění bolesti a napětí ve svalech.
  • Zlepšuje spánek: Pomáhá dosáhnout kvalitního spánku a regenerace.
  • Relaxační vlastnosti: Tento kmen je ideální pro uvolnění po náročném dni.
  • Vylepšuje náladu: Bentuangie kratom má pozitivní vliv na zlepšení nálady.
  • Účinky trvají déle: Tento kmen má delší trvání účinků než jiné kratomy.

Bentuangie kratom je ideální volbou pro ty, kteří hledají relaxaci a zlepšení kvality spánku.

Žlutý druh kratomu 

Žlutý kratom je méně známý druh kratomu, ale má své specifické výhody, které ho činí jedinečným. Tento kmen je považován za variantu bílého a zeleného kratomu, který je sušen jinou metodou, což vede ke změně barvy a vlastností listů.

Výhody žlutého kratomu

  • Zvyšuje energii: Tento kmen je ideální pro zvýšení energie bez negativních vedlejších účinků.
  • Snižuje úzkost: Pomáhá uživateli zvládat úzkost a stres.
  • Zlepšuje náladu: Žlutý Kratom poskytuje dlouhotrvající zlepšení nálady.
  • Dlouhotrvající účinky: Tento kmen má delší trvání účinků než jiné varianty.
  • Zlepšuje soustředění a koncentraci: Pomáhá zlepšit kognitivní funkce a soustředění.

Žlutý kratom je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí začít s kratomem a hledají jemnější, ale efektivní účinky.

Barvy kratomu

Každý druh kratomu je rozdělen do tří různých barev – červená, bílá a zelená. Tyto barvy označují zralost listů a ovlivňují jejich chemické složení, což vede k různým účinkům na mysl a tělo uživatele. Barvy kratomu jako jsou zlatá, žlutá a hnědá jsou většinou příměsí dvou typů kratomu či zásluhou speciálního pěstování a sklizně.

Červený listy kratomu

Červená žíla na listu označuje, že list je zralý a má nejvyšší obsah aktivních látek. Tento kmen je považován za nejmocnější a je ideální volbou pro začátečníky i zkušené uživatele, kteří hledají úlevu od bolesti a relaxaci.

Bílý listy kratomu

Bílá žíla označuje mladší listy, které mají energizující účinky. Tento kmen je skvělý pro ty, kteří potřebují zvýšit svou energii a soustředění během dne. Bílý kratom je sklízen v dřívější fázi než zelený kratom, což vytváří rozdíl mezi účinky a listy.

Zelený listy kratomu

Zelená žíla na listech nabízí vyváženou kombinaci mezi stimulací a analgetickými účinky. Tento kmen je ideální pro ty, kteří hledají mírnou úlevu od bolesti a současně chtějí zlepšit svou energii a jasnost myšlení.

Kdo by měl používat kratom?

Kratom (Mitragyna Speciosa) se vyskytuje a pěstuje v Thajsku, Malajsii a Indonésii. Je to přirozený prostředek, který pomáhá zmírnit bolest, úzkost, depresi a závislost na opioidech. I když má mnoho pozitivních vlastností, je důležité si být vědom možných vedlejších účinků. Je velmi obtížné říct, pro koho je kratom určen a je třeba si vyhodnotit pro a proti, které člověku řeknou, jestli to je dobrý nápad či nikoli.

Hlavní účinky kratomu

  1. Analgetické účinky (úleva od bolesti): Kratom je často používán pro své schopnosti zmírňovat bolest. Aktivní alkaloidy, zejména mitragynin a 7-hydroxymitragynin, se vážou na opioidní receptory v mozku, což vede k úlevě od bolesti podobné účinkům opioidů, ale s menším rizikem závislosti a vedlejších účinků.
  2. Energizující účinky: Při nižších dávkách (1-5 gramů) má kratom stimulační účinky. Mnoho uživatelů hlásí zvýšení energie, bdělosti a soustředění. Tyto účinky jsou často srovnávány s účinky kofeinu a jsou oblíbené u lidí, kteří potřebují povzbudit při práci nebo studiu.
  3. Zlepšení nálady: Kratom může mít pozitivní vliv na náladu, což vede k pocitům euforie a obecného pocitu pohody. Tento účinek je zvláště výrazný u některých kmenů jako je Maeng Da.
  4. Úzkost a stres: Kratom je také známý svými anxiolytickými účinky, tedy schopností snižovat úzkost a stres. Uživatelé často uvádějí, že se cítí klidnější a uvolněnější po konzumaci kratomu, což může být užitečné při zvládání každodenního stresu.
  5. Zlepšení spánku: Některé kmeny kratomu, jako například červený kratom, který známý svými sedativními vlastnostmi, které mohou pomoci zlepšit kvalitu spánku. Tento efekt je zvláště užitečný pro lidi, kteří trpí nespavostí nebo mají problémy s usínáním.
  6. Podpora sociálních interakcí: Někteří uživatelé hlásí, že kratom jim pomáhá lépe se cítit v sociálních situacích, snižuje sociální úzkost a zlepšuje jejich schopnost komunikovat s ostatními.

Vedlejší účinky kratomu

Před užíváním kratomu je důležité si uvědomit, že jako každý jiný doplněk, i on může mít své vedlejší účinky. Kratom se používá po celém světě již více než sto let a obvykle nevykazuje závažné vedlejší účinky na duševní ani fyzické zdraví uživatele. Přesto je však důležité konzumovat kratom v doporučených dávkách a pod dohledem lékaře. Není doporučeno kombinovat kratom s jinými látkami. 

Dávkování kratomu

Při užívání kratomu je důležité dbát na správné dávkování, protože přehnaná dávka může vést k nežádoucím účinkům. Vyšší dávky mohou způsobit depresi centrálního nervového systému a způsobit vážné problémy.

Dávkování kratomu závisí na několika faktorech, jako je věk, zdravotní stav a individuální potřeby uživatele. Obecně se doporučuje začít s dávkou 1 až 5 gramů pro lehké účinky, nebo 5 až 15 gramů pro středně silné účinky. Důrazně se však doporučuje konzultovat dávkování s lékařem.

Časté dotazy o kratomu

  1. K čemu se kratom používá? Kratom je rostlinná sloučenina běžně používaná k léčbě příznaků úzkosti, deprese, neklidu a poruch spánku. Je dostupný ve formě prášku a kapslí. Kromě toho se kratom používá jako stimulant pro pocit bdělosti.
  2. Je kratom bezpečný? Použití kratomu je bezpečné, pokud je konzumován v doporučených dávkách a pod dohledem lékaře. Předávkování však může mít negativní dopady na duševní a fyzické zdraví.
  3. Je kratom návykový? Při pravidelném užívání může být kratom návykový, proto je důležité dodržovat doporučené dávkování a užívat jej pod dohledem lékaře. 
  4. Jaké jsou různé účinky kratomu? Přestože je kratom při správném použití bezpečný, může při předávkování způsobit vedlejší účinky jako pocení, neklid, a v závažných případech i poškození jater.

Který druh kratomu byste měli zvolit?

Abychom to shrnuli, kratom je přirozeným způsobem, jak obohatit každodenní činnosti života, zmírnit stres, úzkost, bolest a zlepšit celkovou pohodu. Mezi nejúčinnější kmeny patří bílý druh kratomu, červený druh kratomu a zelený druh kratomu, které mohou být skvělou alternativou pro léčbu různých zdravotních problémů.

Kratom vám může pomoci dosáhnout lepší kvality života, pokud je s ním zacházeno správně a zodpovědně.

Doufáme, že vám tento průvodce poskytl užitečné informace a že vám kratom přinese ty nejlepší možné výsledky.